Verantwoordelijkheid en duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid… heeft in de eerste plaats te maken met: verantwoordelijkheid!

Verantwoordelijkheid voor de bescherming van onze aarde, onze medemensen en de toekomstige generaties die we een leefbare toekomst willen bieden.


Wij van Deerberg nemen deze verantwoordelijkheid al jarenlang. Met de selectie van onze natuurlijke vezels en milieuvriendelijke productieprocessen concentreren we ons namelijk al heel lang op de fabricage van duurzame kleding.


Intussen zijn wij al sinds 2017 GOTS-gecertificeerd en kunnen we steeds meer van onze items aanbieden in GOTS-kwaliteit. Bovendien gebruiken we steeds meer innovatieve vezels zoals EcoVero, die ons overtuigd hebben met hun goede milieubalans én hun hoge kwaliteit.

Samen streven we ernaar onze onderneming continu te verbeteren en ons sterk te maken voor de verplichtingen van een verantwoordelijke bedrijfsleiding. Dit omvat de bescherming van onze aarde en het welzijn van de mensen mee te laten wegen bij onze besluitvormingen en ook bij de samenstelling van ons assortiment.


Wanneer u behoefte hebt aan meer informatie, kunt u hier onze Code of Conduct downloaden.

Duurzaamheid bij Deerberg
Duurzame kleding bij Deerberg

Natuurlijke materialen
de alfa en omega

Daarom gebruiken wij naast natuurlijke vezels steeds meer innoverende vezels zoals LENZING™ EcoVero™ of Creora regen, en ook gerecycleerde vezels, die ons zowel door hun zachte milieubalans als door hun hoge kwaliteit hebben overtuigd. Tegelijkertijd moet onze kleding goed aanvoelen, van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan. 

Gruener Knopf

GOTS-certificering en de Groene Knop

We praten niet alleen over duurzaamheid, maar leven en werken er ook naar. Niet alleen natuurlijke materialen zijn belangrijk, maar vooral de sociale en ecologische productie van de kleding. Sinds 2017 voert Deerberg GOTS-gecertificeerde artikelen en sinds 2021 dragen veel artikelen zelfs de Green Button. Deze keurmerken vereisen dat de productie van de artikelen naadloos, van de productie van grondstoffen tot de verzending, wordt uitgevoerd volgens internationaal erkende milieu- en sociale normen. 

duurzame schoenen

Ons ABC van duurzame mode

Deerberg produceert duurzame kleding en schoenen. Met onze naam staan wij voor kwaliteit. Daarom geven wij ook een onbeperkte garantie op de kwaliteit van onze producten.


Als u meer wilt weten over duurzame mode, neem dan een kijkje in ons ABC van duurzame mode.

Ecologische scheepvaart

Niet alleen het productieproces van de kleding, maar ook de weg naar de winkel of naar uw huis moet duurzaam zijn. Onze artikelen worden onder andere verzonden met gerecycleerde polyester zakken en via een ecologische verzendservice met DHL GoGreen.

Ecologische scheepvaart

Wat is duurzaamheid?

"Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen." 


Definitie van duurzame ontwikkeling uit het Brundtland-rapport, 1987 

Toeleveringsketen

De meeste kledingstukken hebben al een lange reis achter de rug, voordat ze in de winkels belanden. Van het katoen op het veld tot het naaien van het afgewerkte T-shirt– hier zijn heel wat verwerkingsfasen voor nodig. Om emissies te vermijden, vinden we het bij Deerberg belangrijk om de transportroutes tussen de afzonderlijke stations zo kort mogelijk te houden.

Om dit te bereiken is het belangrijk om zoveel mogelijk kennis te vergaren over de eigen toeleveringsketen! De Duitse regering heeft reeds een wetsontwerp ingediend voor de wet Lieferkettengesetz (de Duitse wet op de toeleveringsketen, LKG). Hoewel wij als ‚klein‘ bedrijf mogelijk niet door de wet Lieferkettengesetz zullen worden verplicht, vinden wij het toch vanzelfsprekend. In de leveringsketen van textiel schuilen immers ook vaak schaduwkanten. Hoe dieper men in de leveringsketen kijkt, hoe ondoorzichtiger de arbeidsomstandigheden en de naleving van de milieubeschermingsmaatregelen. In veel textiel producerende landen komen excessieve overuren, gevaarlijke werkomstandigheden, lage lonen en andere misstanden helaas regelmatig voor.

Deerberg Verzending
Stefan Deerberg

Om dergelijke incidenten in de leveringsketen van onze Deerberg-producten te voorkomen, selecteren we onze leveranciers heel zorgvuldig. Voordat we onze bestellingen plaatsen, delen we onze leveranciers onze eisen mee in onze gedragscode voor leveranciers. In deze code worden onze sociale normen en milieunormen toegelicht, evenals andere eisen inzake productie, herkomst en kwaliteit van de materialen. Daarbij hechten wij vooral belang aan een actief intern klachtenbeheer. We besteden extra aandacht aan het feit dat er in onze productiefaciliteiten de mogelijkheid is gecreëerd om problemen aan de orde te stellen.

Om deze eisen ook dieper in de leveringsketen te kunnen controleren, verzamelen we gedetailleerde gegevens over de productievestigingen. Onze leveranciers worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instituten en ondertussen zijn de meeste van hen zelfs GOTS-gecertificeerd. GOTS volgt het volledige productieproces van textiel en is daarom ons teken voor een verantwoorde toeleveringsketen.

Toeleveringsketen

Onze producenten

Bij de selectie van onze producenten letten we vooral op één ding: verantwoordelijkheidsgevoel! We vinden de natuur en mensen namelijk heel belangrijk. Alleen wanneer onze producenten zich ook bewust zijn van hun verantwoordelijkheid voor onze planeet en de mensen en ons actief willen steunen op onze reis, kunnen we samen duurzame mode creëren die zorgt voor een goed gevoel.

Het merendeel van onze leveranciers kennen we al vele jaren. Wij hechten waarde aan langdurige zakenrelaties, omdat we er op die manier op kunnen vertrouwen dat aan onze normen wordt voldaan en wij zo de leveranciers de zekerheid kunnen geven dat zij onze productieorders zullen krijgen. Maar natuurlijk staan we er ook voor open om nieuwe dingen uit te proberen en we werken ook steeds samen met nieuwe producenten. Bij de selectie van leveranciers letten we vooral op de inzet voor duurzaamheid (bijv. certificaten of innovatieve duurzame productieprocessen).

Deerberg produceert in Europa
Duurzaamheid bij Deerberg

We vinden het belangrijk om met onze items afstand te nemen van de trend van de snelle wegwerpmode. We zien namelijk graag dat u lang kunt genieten van onze comfortabele mode. Bij elk kledingstuk draait alles om de kwaliteit en dat is te zien aan de hoeveelheid werk die erin is gestopt. Spoedbestellingen en onverwachte wijzigingen zetten niet alleen de leveranciers onder druk, maar verminderen uiteindelijk ook de kwaliteit van onze kleding.

Daarom geven we onze bestellingen in een vroeg stadium door aan onze producenten en bespreken we samen de exacte uitvoering ervan. Zo kunnen wij en onze leveranciers op de lange termijn plannen.